sunnuntai 22. lokakuuta 2017

21 asiaa minusta

Mooi!

Tässä postauksessa kerron itsestäni 21 asiaa (21, koska tasaluvut on tylsiä), jotta te saisitte paremman käsityksen, kuka tätä blogia kirjoittelee.

1. Olen Susanna Suoranta eli Suski. Lempinimeni on ahkerassa käytössä, joten siksi esittelen täälläkin itseni Suskina
2. Olen syntynyt tammikuussa 2001, eli olen 16-vuotias
3. Asun Turussa, Kärsämäessä
4. Käyn Turun keskustassa Puolalanmäen musiikkilukiota (paras koulu ikinä!!)
5. Perheeseeni kuuluu isi, äiti ja pikkusisko Johanna 12v. (voitte vain kuvitella, kuinka monta kertaa Susanna ja Johanna on sekoitettu keskenään :D)
6. Perheemme on todella läheinen, hassuttelemme yhdessä ja pystymme juttelemaan kaikesta
7. Harrastuksia minulla on ihan riittävästi: soitan pianoa, viulua ja huilua, laulan kuorossa ja lauluyhtyeessä, käyn laulutunneilla, olen TuTossa apuohjaajana alle kouluikäisille ihanille lapsille, purjehdin kesät ja viikonloput, jos ei ole jäätä ja teen vapaaehtoistyötä vanhainkodissa
8. Kuten harrastusmäärästä voi huomata, varsinaista löhöaikaa on todella vähän, mutta tykkään olla osallisena moniin asioihin
9. Rakastan aikatauluja ja aikatauluttamista, enkä varmaan eläisi ilman kalenteriani
10. Musiikki on minulle todella tärkeä asia. Vaikka olisi kuinka kiire, aina jaksaa mennä treeneihin tai keikalle
11. Asun purjeveneessä melkein sata päivää vuodesta, suurimman osan niistä isäni kanssa kahdestaan. Olemme kiertäneet Venäjää lukuunottamatta kaikki Itämeren rannikkovaltiot.
12. Kouluhullu voisi olla sopiva sana kuvaamaan suhdettani kouluun
13. Normaalina arkipäivänä vietän yli 12 tuntia ajasta jossain muualla kuin kotona
14. Siedän helpolla järjestynyttä sekasotkua, mutta en kestä jos aikatauluni ovat sekaisin
15. Inhoan olla myöhässä
16. Musiikkimielessä ihailen Pentatonix-nimistä Yhdysvaltalaista a cappella-yhtyettä
17. Olen addiktoitunut raejuustoon XD Tämän "riippuvuuden" huomasi kesälomavenereissulla, Ruotsista ei löytynyt raejuustoa :(
18. Luonteeltani olen positiivinen, äitihahmo, järjestelmällinen, ystävällinen, musikaalinen ja empaattinen. Kaverini sanovat usein ihmettelevänsä energiatasojani, mutta fake it ´till you make it
19. Lemppariquote on she believed she could so she did
20. Uskon siihen, että jos jotain haluaa tarpeeksi paljon ja tekee töitä sen saamiseen, sen saavuttaa
21. Ananas kuuluu pitsaan!














-Suski :)

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Olen lähdössä vaihtoon!!!

Hellou!

Sain tänään ruokalassa jonottaessani sähköpostin, jossa luki: "sinut on hyväksytty YFU:n vaihto-oppilaaksi Saksaan lukuvuodelle 2018-2019". Ihanaa, mahtavaa, JEEEE, super, tätä päivää olen odottanut.

Mulla on jo kauan ollut haaveena lähtö vaihtoon. Elokuussa juuri ennen koulun (LUKION!!!) alkamista tehtiin vanhempien kanssa hakulomake, viikko sitten tiistaina mulla oli haastattelu ja nyt tänään, 8 päivää myöhemmin keskiviikkona sain tietää, että mä olen oikeasti lähdössä vuodeksi pois. Vaikka lähtöön on vielä melkein vuosi aikaa, alkaa tämä vaihtohaave muuttua pikkuhiljaa todellisuudeksi.

Alkuinnostuksen johdosta päätin tässä samaisena keskiviikkona alkaa kirjoittamaan blogia nimenomaan näistä vaihtojutuista (luettuani ensin monien muiden vaihtareiden blogega, hehe). Uskon, että mun kavereita ja sukulaisia saattaa kiinnostaa, että mitä mulle kuuluu, kun kerran tulen olemaan noin 10 kuukautta pois täältä Suomen maasta. Blogi tuntui myös järkevämmältä ratkaisulta kuin esimerkiksi ig-käyttäjä, sillä 1. mulla on niitä jo nyt ihan liikaa ja 2. isovanhempieni sometaidot eivät ole aivan parasta laatuaan, joten blogin kautta heilläkin on mahdollisuus lukea mun mietteitä ja kuulumisia.

Tosiaankin (kuten ehkä saattaa huomata :D) olen ihan täysin aloittelija bloggaamisen suhteen ja ulkoasu on melko olematon, mutta halusin saada tän homman jotenkin aluilleen. Kyllähän sitä jostain täytyy lähteä liikkeelle :D Kuvia, värejä sun muuta tulee olemaan jatkossa ehdottomasti enemmän! Tähän väliin pakko mainita, että tossa joitakin minuutteja sitten kun tein blogini ensimmäisiä askeleita, valitsin ulkoasuksikin vaihtoehdoista "yksinkertaisen", hehe. (Oli muuten mun mielestä niin hauska vitsi, et melkeen nauroin ite tolle XD)

Seuraavissa postauksissa kerron tarkemmin itestäni, tästä hakuprosessista, haastattelusta sun muusta, ajatuksista, mistä ikinä nyt sattuu tekstiä tulemaan. Kyllä tää alkusotku pikkuhiljaa tästä selviää. Vielä maininnan arvoista on se, että en lupaile mitään säännöllistä postausaikataulua. Kirjoittelen tänne sitten kun kalenterini antaa periksi.

Jos jaksoit lukea tänne asti tän mun romaanin ni kiitti, oot paras!!

CU,
Suski