sunnuntai 6. toukokuuta 2018

SIJOITUSTIEDOT!!!!!

Hallo!

Sain perjantaina sijoitustiedot (kesken ruotsin tunnin), ja oli kyllä mahtava yllätys. Muutamat vaihtoon lähtevät kaverini olivat jo saaneet perheen, joten toki itsekin odotin jo sijoitustietoja, mutta olin myös varautunut niiden tulevan vasta heinäkuussa.

Mutta siis asiaan... Tulen viettämään vaihtovuoteni Pohjois-Saksassa Schleswig-Holsteinin osavaltiossa Mildstedtin kylässä, jossa on 3700 asukasta. Ihan lähellä muutaman kilometrin päässä sijaitsee Husumin kaupunki, jossa asukasluku on suunnilleen 22 000. Eli siis en sentään ihan korvessa ole, vaikka mun kodin vieressä onkin peltoa XD Husum sijaitsee samalla Pohjanmeren rannalla, eli päästään sinne myöhemmin veneellä!

Tuolla päin tuun asumaan!



















ja ilmakuva mun tulevasta kotiseudusta, street view'tä ei ole saatavilla noilta nurkilta













Käyn vaihtovuoteni koulua Hermann-Tast-Schule -koulussa, joka on Gymnasium, eli vastaa suunnilleen suomalaista lukiota. Koulussa voi osallistua kerhotoimintaan iltapäivisin ja listalta löytyy liikunnan ja kielten lisäksi esimerkiksi musikaali ja teatteri! Säännöt ovat Saksassa jonkin verran tiukemmat, esimerkiksi on pakollisia ulkovälitunteja ja kännykän kanssa ollaan tiukempia.
Tässä linkki koulun sivuille.

Husumin "jokiranta"













Perheeseeni kuuluvat äiti, isä ja kaksi tyttöä -96 ja -00.  Harrastuslistasta päätellen musikaalisesta porukasta on kyse. Soittimina ainakin piano, viulu ja sello, ja kuorolaulukin mainittiin. Perheen nuorempi tyttö on myös itse ollut vaihdossa Chilessä 16-17 YFU:n kautta. En ole vielä saanut perheeltä vastausta sähköpostiini, mutta mukavalta porukalta vaikuttaa!

-Suski