lauantai 23. maaliskuuta 2019

Helmikuu - Februar

Moin!

Perjantaina 8.2. oli taas koulua ekaa kertaa puolivälivalmennuksen jälkeen. Toki jokaisen yfutapaamisen jälkeen univelkaa on ihan kiitettävästi, mutta ensimmäiset päivät kotona huomasi olevansa henkisesti jossain aivan muualla. Toisaalta koko edeltävä viikko oli ollut täynnä ohjelmaa ja samassa tilanteessa olevia ihmisiä, ja taas arkielämässä on usein puuhaa, mutta jää myös aikaa olla itsekseen. Viikonloppuna sain kyllä pidettyä itseni kiireisenä kouluhommien parissa ja sunnuntaina käytiin kattomassa Klaran volti-kisoja (suomeksi tää laji on vikellys).



Maanantaina alkoi taas virallisesti kouluarki ja tiistaina soitettiin Combon kanssa mahdollisten tulevien vitosten vanhempainillassa. Keskiviikkona täällä järjestettiin ammattimessut. Koko päivän oli erilaisia luentoja opiskeluun ja eri ammatteihin liittyen, sekä messut pyörivät koko päivän. Mä vietin päiväni pääosin YFU:n ständillä Klaran ja Jannen (abi, oli YFU:n kanssa Jenkeissä vaihdossa) kanssa. Oli hauskaa selitellä vaihtohommista muille.




Kevät on myös saapunut tänne (tuntuu tosi hassulta miten lämmintä täällä on jo helmikuun puolivälissä). On ollut ihan älyttömän hieno pyöräilysää, aiettä. Ja ilman takkia pystyi jo menemään! Lämpimällä kelillä on toki myös miinuspuolensa, sillä joka ikinen pelto täällä päin on lannoitettu ja tuoksut ovat kyllä myös sen mukaiset. Jouduttiin viikon verran pitämään talossa ikkunat kiinni, koska tosiaankin suoraan takapihalta aukeaa pelto ja muuten sisälläkin olis ollut aika hajut.




Sain myös Suomesta paketin (kiitti äiti <3) ja mitä kaikkee sieltä löytykään! Sunnuntaina jatkettiin kastautumisperinnettä Klaran ja Arvidin kanssa. Eihän se vesi toki lämmintä ollut, mutta selkeän eron huomaa (ilmalämpötilassa lähinnä), jos tammikuun alkuun vertaa. Illalla mentiin Klaran ja Erikan kanssa paikallisen musiikkikoulun orkan konserttiin. Tää kokoonpano oli tosin lähinnä vanhempia opiskelijoita, soitto-opettajia ja taitavahkompia aikuisharrastajia/puoliammattilaisia. Oli kyllä hyvä päätös tälle viikolle!




Seuraava kouluviikko jäi koulussaoloajan suhteen lyhyehkömmäksi. Tiistaina mulla oli venäjän tunnilla esitelmä (tosin saksaksi) aiheesta venäläinen musiikki. Toki musiikki itsessään on asia, josta tiedän, mutta on niin hienoa tajua pystyvänsä pitämään esitelmä vieralla kielellä ja saada paras mahdollinen arvonsana, 15 pistettä! Tämän tunnin jälkeen suunnattiinkin bussilla koulun kuoron kanssa kuoroleirille Westenseelle reilu tunnin ajomatkan päähän. Meillä tämä matka oli tosi melkein perhematka, sillä talossa olevasta neljästä ihmisestä kolme tuli mukaan.




Kahden yön reissulla ehdin tutustumaan koko porukkaan niin paljon paremmin ja oli tosi kivaa laulaa ja hengailla muiden kanssa. En ehtinyt olla näiden kahden päivän aikana sekuntiakaan yksin, sillä käynnissä oli murhaajapeli. Jokaisella on nimilappu, ja tämä kyseinen henkilö pitää yrittää tappaa. Murhaaminen onnistuu vain, jos murhaaja on huoneessa yksin kohteensa kanssa. Tämä tarkoitti siis sitä, että jos halusi elää, piti kulkea ihan koko ajan jonkun kanssa. Harjoitusaika ja vessat olivat ainoat paikat, joissa ei saa tappaa. Lopulta jäljellä oli minä ja viisi bassopoikaa ja tilanne alkoi näyttää toivottomalta ja peli katkaistiin viimeisen päivän aamun kuoroharkoissa. Sain lahjaksi mukin ja pojille luvattiin vähän juotavaa seuraavaksi viikonlopuksi. XD

Torstaina illalla hyvien päikkäreiden jälkeen mentiin hostvanhempien kanssa Husumin kirjastoon kuuntelemaan yhden Papan entisen työkaverin esitelmään hänen Suomen matkastaan. Oli tosi huvittavaa kuulla, mitä joku toinen ajattelee Suomesta ja tavallaan nähdä sisälle omaan kulttuuriinsa toisen ihmisen silmin. Tämän jälkeen ajettiin Simonsbergiin katsomaan Biikebrennen-kokonpolttotapahtumaa. Tämä on jonkinlainen nordfrieslandilainen perinne aina 21.2. Virallista syntyperää ei tiedetä, mutta legendan mukaan Syltin saarella sytytettiin tulet, jotka viestittivät manterella oleville tanskalaisille miehille, että Syltin naiset ovat yksin tiloillaan miesten mentyä kalaan, ja he tarvitsisivat apua maatilatyön ja muiden asioiden hoitamiseen. Tulet ovat myös entisaikaan toimineet navigointivälineenä kalastajille ja muille merenkävijöille.


Perjantaina oli rento hypärillä varustettu koulupäivä. Lauantaina suunnattiin Gotjen ja Rieken kanssa junalla Hampuriin. Käytiin PRIMARKissa shoppailemassa, Gotje halusi johokin Aasia-kauppaan (hän on lähdössä vaihtoon Japaniin muutaman viikon päästä), käytiin Peter Pane -nimisessä hampurilaispaikassa syömässä, kurkattiin suomalaiseen merimieskirkkoon ja ostin suomikaupasta vähän suklaatäydennystä ja elämäni ensimmäisen karhun!! Oli tosi nätti ilma, ja saatiin Landungsbrückellä napattua hyviä kuvia! Sunnuntaina oli tosi ihanaa nukkua pitkään ja sää jatku nättinä edelleen.









Seuraava kouluviikko oli aika normaali ilman mitään ihmeellistä ohjelmaa. Tiistaina käytiin Papan kanssa Husumin Schloßparkissa (linnapuistossa) kattomassa krookuksia. Oli jo kiitettävästi liilaa väriä, mutta kuulemma näky paranee vielä paljonkin.




Liebe Grüße <3
Suski