keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Mai - toukokuu

Moin!

Aika päästä toukokuun kuulumisiin (ja pikkuhiljaa alan taas olla oikeassa aikataulussa, hyvä minä!).

Alkukuun vietin koulun kanssa vaihdossa Venäjällä Voronezhin kaupungissa. Elämysrikkaasta reissusta voi käydä lukemassa täällä. Heti matkalta palattuani soitettiin seuraavana päivänä, sunnuntaina 5.5., Husumin uudessa ostoskeskuksessa rakennustyömaalla järjestetyssä jumalanpalveluksessa koulun bigbandin Combon kanssa. Oli erittäin mielenkiintoinen ja ainutkertainen tilaisuus, ja väkeä riitti, noin 250 ihmistä. Samalla toki hyvää mainosta kirkolle. Ehkä seuraavina sunnuntaina kirkossa on enemmän porukkaa. Tilaisuuden jälkeen syötiin perheen kanssa kaupungilla. Illalla olin vielä kiitettävän väsynyt Venäjän reissusta, joten päätin suunnata (kerrankin) ajoissa nukkumaan.

Punainen rakennusteline toimi myös saarnatuolina


Maanantaina oli hauska koulupäivä, ja meillä oli uskonnossa tunnilla väittelyä. Jokaisella oli kahden minuutin puheenvuoro, ja oon ylpeä, kun pystyin käyttämään koko puheenvuoroni ja myös puhumaan jotain järkevää XDD Loppuviikosta mulla oli vielä matikan ja kemian kokeet. Kävin perjantaina koulun jälkeen kaupungilla ja löysin Husum-hupparin! Mahtavaa!!!



Ensimmäinen vapaa viikonloppu hetkeen teki todella hyvää. Ajettiin yhtenä iltana Neumünsteriin Wolfgangin (hostäidin veljen) synttäreille ja sunnuntaina juhlittiin äitienpäivää. Sain myös eurovaalikirjeen takaisin liian vähäisen postimerkkimäärän takia. Saksassa normikirjeen koko on puolet A5:sta ja tämä oli toki A5, ja laskettiin vielä isoksi kirjeeksi.... No uusi yritys.

Kaikki kolme hienosti väärinpäin, toivottavasti ei mee niskat jumiin näitä katsoessa XD mutta tässä siis äitienpäiväkortti Mamalle



Seuraavaa kouluviikkoa viihdyttivät tietotekniikan ja historian kokeet. Sain venäjästä suulliseksi arvonsanaksi 15 pistettä, eli parhaan mahdollisen, ja oon paras koko kurssilla. En olis ikinä uskonu olevani vaihdossa ollessa paras jossain muussa aineessa kun musassa! Tiistaina illalla käytiin leffassa kattomassa mykkäelokuva "Kadonneen päiväkirja", johon Papan jazztrio soitti musat taustalle. Oli ihan älyttömän hyvä!

Muoviroskispäivä


Perjantaina oli outo päivä. Klara vei mut aamulla Husumin asemalle, menin junalla Hampuriin kentälle ja lensin Suomeen viikonlopuksi Ukin hautajaisten vuoksi. Oli niin epätodellista olla taas kotona. Hyötynä oli toki se, että sain jo yhden matkalaukullisen tavaraa mukanani vietyä. Raejuusto ja oltermanni sekä ruisleipä maistuivat taivaallisilta.

Elämäni rakkaus <3
Lauantai oli raskas päivä hautajaisten vuoksi. Samalla näin sitten meidän koko pienen suvun, mikä sekin oli outoa yhdeksän kuukauden jälkeen näissä olosuhteissa. Itse hautajaistilaisuus ja sen jälkeinen muistotilaisuus olivat kuitenkin mukavat ja lauloin vielä pari laulua. Käytiin Ukin asunnossa, ja oli jännä tutkia kaikkea ihan eri vinkkelistä, nähdä vanhoja kuvia ja lukea kaikenlaisia kalenterimerkintöjä. Iltapäivällä kävin Turun keskustassa (voi älytön mikä sotku kauppatorilla on) ja näin paria kaveria.




Sunnuntaina käytiin perheen kanssa kirkossa ja suuntasinkin jo takaisin lentokentälle. Illalla olin jälleen Mildstedtissä mun toisessa kodissa. Jotenkin oli kiva fiilis mennä kotoa toiseen kotiin. Saksasta lähteminen oli vielä helppoa, koska tiesin palaavani takaisin, enkä niin lyhyessä ajassa ehtinyt kotiutua Suomeen. Ajattelin ennen tätä reissua, tuleeko mulle hirveästi koti-ikävää sitten kun oon taas hostperheessä, mutta ei ole ollut mitään ongelmia. Oon tosi tyytyväinen mun päätökseen siitä, että kävin Suomessa hautajaisissa. Pohdiskelin myös miltä tuntuu vaihtovuoden "katkeaminen", tai olenko vielä sen jälkeen täysin sisällä saksalaisessa elämässä. Tätäkään ei tapahtunut, ja seuraava kouluviikko tuntui normaalilta, ja ihan siltä kuin en olisi missään ollutkaan. Ihan hyvä näin.

Seuraava viikko oli täynnä milloin mitäkin musaharjoituksia, ja pari koetta, saksa ja venäjä. Keskiviikkona järjestettiin Husum Cup -tapahtuma, eli koulujen välinen urheilukilpailu. Jokainen vuositaso kisaa toisiaan vastaan. Luokan jäsenillä on numerot (henkilö 1, 2, jne.), ensin huudetaan numerot, ja sen jälkeen kentälle heitetään joko sählypallo, jalkapallo tai koripallo. Lajin peli kestää enimmillään kaksi minuuttia tai katkeaa jo sitä ennen maaliin/koriin. Eniten pisteitä saanut pääsee jatkoon. Ihan hauska idea, tosin suurin osa ajasta kului odotellessa. Me päästiin semifinaaleihin asti.


Torstaina oli ihastuttava 3000m juoksu liikassa :)) Siitäkin selvittiin kunnialla. Ehdin olla hetken kotona, ja olikin jo aika suunnata koululle kuoron ja combon konserttiin. Meni ihan hyvin, ja illalla olin ihan kuitti. ¨

Perjantaina Klara ajoi mut ja italialaisen Paolon Gübyyn Re-Entry -loppuvuosivalmennukseen. AG:issa puhuttiin vaihtovuoden kokemuksista, tulevista vikoista viikoista, hyvästeistä ja elämästä kotona. Oli hyödyllistä alkaa tässä vaiheessa miettimään esimerkiksi mitä kaikkea sitä vielä haluaa tehdä täällä, koska vikat viikot menevät aivan yhdessä hujauksessa. Muuten vietettiin aikaa yhdessä pelaillen, chillaillen, jutellen ja nuotion ääressä. Ajateltiin ensin grillata vaahtokarkkeja, mutta koska ne olivat unohtuneet, käytettiin ylijäänyttä pizzataikinaa. Pizzataikina ja suklaa maistuu yllättävän hyvälle yhdessä, en olis uskonu!

Löysin kamuja!!

Bogi <3

Sunnuntaina pääsin Paolon hostperheen kyydillä kotiin, ja mentiin Klaran kanssa koulun sirkuksen järjestämään esitykseen. Aula oli aivan täynnä, esitys oli tosi hieno ja sponsoreiden avulla oli järjestetty vielä kunnon valoshow. Illalla Suomen jääkiekon maailmanmestaruus kruunas tämän viikon. Torille perkele!! Hostit olivat aivan ihmeissään, koska en yleisesti seuraa urheilua tai tuuleta millään tavalla, mutta nyt he sitten ymmärsivät miten jääkiekko on suomalaisilla veressä XD <3

Koulussa alkaa olla jo aika rento meininki. Saatiin kemian kokeet takas ja olin luokan 5. paras! Hyvä minä! Uskonnon tunnilla harjoiteltiin esiintymistä, mikä sekin oli aika hyödyllistä. Kävin kappella juhlimassa hyvää kemian koetta ja ostin itelleni crêpesin (eli lätyn). Tiistaina aamulla meillä oli sangen mukavan helppo musan koe. Yleisesti olin jotenki tosi stressaantunu koko päivän, ja venäjän tunnilla tuli pienoinen mental breakdown, mutta mitäpä siitä. Menin ajoissa nukkumaan, keskiviikkona oli vika koe, fysiikka, joka sekin meni odotettua paremmin, menin koulun jälkeen Melissan ja Joken kaa leffaan kattomaan Aladdin ja sen jälkeen syömään aasialaiseen, namnam! Pitkä helatorstaiviikonloppu tuli tarpeeseen! <3

Namnam!

Husumin satama

Yks monista söpöistä kaduista

Leffassa

Mä, Joke ja Melissa


<3
Liebe Grüße
Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti