keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Die letzte Woche der Osterferien


Moin!
Viimeinen pääsiäislomaviikko kului kaikkea muuta kuin odotetulla tavalla, ja oli ehkä mun vaikein viikko koko vaihtovuonna. Syynä oli siis se, että sain maanantaina 15.4. kuulla Ukin kuolemasta. Homma tuli toki shokkina, niin kuin kuolema aina tulee. Onneksi hostperhe oli koko ajan mun tukena ja turvana, kun sitä tarvitsin. Kirjoitin sillä viikolla blogiin Ukista, käy lukemassa, jos kiinnostaa.Tiistaina mentiin koko porukalla Kieliin, ja oli kiva saada jotain muuta ajateltavaa. Maman piti käydä lääkärissä, ja sillä aikaa mä, Klara ja meillä lauantaista torstaihin oleva italialainen vaihtari kierreltiin satamassa. Syötiin yhdessä hyvät burgerit :) Ilta oli jälleen nätti.

Kiel

Hauska kahvila
Keskiviikkona tuli täyteen kahdeksan kuukautta Kukowskien luona, ja päätin kokata perunamuusia ja lihapullia. Menivät hyvin kaupaksi. Illalla käytiin Papan ja tän italialaisen kanssa Friedrichstadtissa syömässä jätskit. Torstaina oltiin jälleen vain hostperheen kesken ja Klarallakin oli rankka viikko takana muista syistä. Päätin lähteä Klaran mukaan hammaslääkärireissulle Schleswigiin, ja jätskiputki jatkui hyvässä säässä :)

Tämä sääkartta näytti jo ihan kesän lukemia

<3
Viikonloppu kului seuraavan vuoden kurssivalintoja pähkäillessä (tätä palapeliä en oo kerinny ikävöimään, vaikka toisaalta on ihanaa saada valita ite mitä tekee ja millon). Perhetutut tulivat meille, syötiin raclettea (eli pöydän keskellä on semmonen grilli, jokasella pieni pannu, ja sit voi valita mitä haluaa syödä). Nathan der Weise -näytelmän lukeminen kuului myös loma-aktiviteetteihin, ja uimassa oli toki pakko käydä. Nyt sää oli jo ehtinyt lämmetä, ja Dockkoogilla oli yllättävän paljon porukkaa.

Juhlittiin pääsiäistä syömällä aamupala yhdessä Soleita unohtamatta. Solei on kovaksi keitetty kananmuna, josta otetaan keltuainen pois, täytetään kuoppa tilkoilla öljyä ja etikkaa sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Lopuksi keltuainen "liimataan" sinapilla valkuaisen reunaan ja homma syödään sellaisenaan. Perhe oli antanut mulle joululahjaksi lahjakortin Seehund- (eli hylje)ajelulle. Seehundeja näky tosi paljon ja ne oli niin valtavan söpöjä. Vierailtiin myös Nordstrandischmoorin saarella, käveltiin ja käytiin kahvilla. Illalla oli ohjelmassa kaverin synttärijuhlat ja oli tosi kivaa nähdä porukkaa pitkästä aikaa!!
Toi yks vilkutti meille <3


Oli toki pakko napata nää mukaan :)

Nordstrandischmoor, tasaista ja peltoja, koko saarella alle kymmenen rakennusta
                         
Mä, Hannah, Manja, Niklas, Levke ja Rieke

Mä ja Levke

Viimeinen lomapäivä, pääsiäismaanantai kului aikalailla rennoissa merkeissä. Sää on ollut ihan huippu, joten päätin vetäistä 20km:n pyörälenkin. Olis ollut täydellinen reissu ilman lannoitelöyhkää, mutta mitä pienistä ongelmista. Tiistai ja keskiviikko jäivät mun kahdeksi ainoaksi koulupäiväksi huhtikuussa, ja torstaina alkoi toisenlainen seikkailu, nimittäin kouluvaihto Venäjälle Voronezhin kaupunkiin. Siitä lisää seuraavassa postauksessa, stay tuned!Entschuldigungsheft, eli vihko, johon kerätään kaikki poissaolot

Pitää kirjata tunnit, joilla ei oo ollut, allekirjoittaa ja kerätä vielä jokaisen opettajan nimmarit. Poissaolot merkitään aina myös todistukseen.


Liebe Grüße
Suski

tiistai 21. toukokuuta 2019

Süddeutschland - Etelä-Saksa

Moin!

Pääsiäislomareissu jatkuu. Viikon 1.-5.4. olin YFU:n kanssa Brysselissä, ja perjantaina matka jatkui Kölnin kautta kohti Freiburgia. Pääsin ryhmän kanssa Brysselistä Kölniin aikataulussa ja täysin ongelmitta, mutta Deutsche Bahn osoitti taas osaavansa olla myöhässä. Mun matka jatkui ensin vain noin 20 minuutin viivytyksellä, mutta lopulta tämä juna oli reilu tunnin myöhässä sähköjohtovikojen, ja niistä johtuneen reitin vaihdon takia. Missasin Mannheimissa muutaman junan, seuraava oli ylibuukattu, eikä ilman paikkalippua päässyt enää sisälle, joten jouduin odottelemaan vielä kauemmin. Ainoa hyöty yhteensä kahden tunnin myöhästymisestä on se, että saan puolet lipun hinnasta takaisin :D Lopulta puolikkaan ikuisuuden jälkeen pääsin jatkamaan matkaani Freiburgiin ja oli niin ihanaa nähdä taas hostperhettä!!<3 Mentiin ratikalla Ninan (vanhemman hostiskon, opiskelee Freiburgissa) luo ja syötiin iltapala täyden pöydän ääressä."Halusin juuri kertoa vitsin Deutsche Bahnista, mitten tiennyt olisiko se tullut perille."


Lauantaina 6.4. syötiin oikein luksus aamupala Ninalla ja kämppikset vähän ihmetteli porukan määrää aamupalapöydässä. Lähdettiin ratikalla Freiburgin keskustaan kuuntelemaan saksofonikvartettia. Seuraavaksi suunnattiin messuhallille hakemaan Ninan juoksutavarat huomista varten, syötiin raviolia, Niklas (Ninan poikaystävä) tuli bussilla tänne ja käytiin kakkukahvilla. Ajettiin Freiburgin viereiselle vuorelle ja tein vuoden ekan lumienkelin :) Oli todella nätit maisemat.

Yliopiston kirjasto
Sunnuntai olikin jännä päivä, Ninan puolimaraton. Freiburgissa, Saksan olevinaan aurinkoisessa kaupungissa tuli ihan kunnolla vettä, mutta eipähän ollut liian kuuma. Nähtiin Nina pari kertaa ja hän juoksi aivan huippu ajan, vähän alle kaksi tuntia. Mentiin toki illalla ulos syömään ja juhlimaan sankaria.

Maanantai oli roadtrip-päivä Freiburgista Lindauseen Niklaksen luo. Pysähdyttiin matkalla Schwarzwaldin kellomuseolla, Titiseellä ja Salemin linnalla. Matka meni ihan sutjakkaasti. Iltapalapöytä oli sangen täynnä, ja seitsemän ihmistä kaksiossa on toki myös ihan mielenkiintoinen kokemus, mutta hyvin sitä mahtuu.

Käkikello


Titisee
Schwarzwaldmädels

Klaran takki mätsää hyvin maisemaan


Salemin linna

ja linnan kirkko


Kaksion jääkaapin kapasiteetti on aika rajoilla seitsemän ihmisen ruuilla

Vasemmalta: Niklas, Christoph (kämppis), Nina, Klara, Mama, mä ja Papa

Mä, Klara, Mama ja Papa nukuttiin Niklaksen huoneessa


Linnateema jatkui tiistaina, ja mentiin Neuschwansteinin linnalle. Sää oli vielä hyvä, mutta ei liian nätti, eli vältyttiin turistiruuhkilta. Saatiin liput linnaan sisälle, ja käytiin vielä Marienbrückellä. Ai että miten älyttömän hienot maisemat. Ehdottomasti suositeltava kohde! Päätettiin mennä Klaran kanssa vielä illalla Bodenseehen uimaan. Vesi oli ehtinyt lämmetä jo kymmeneen asteeseen!Upeet alppimaisemat taustalla!

Seuraava päivä kului chillaillen. Kierrettiin Lindaun saarta, käytiin Itävallan puolella ostamassa tuliaisia ja tankkaamassa, kun oli kerran halvempaa. Illan ravintolareissu vaihtui illalliseen kotona, koska ravintolassa ei ollut muistettu kirjoittaa meidän tietoja ylös. Vähän harmi, mutta kauppojen ollessa vielä auki saatiin ostettua burger-ainekset ja tehtiin itse hyvää ruokaa.

Satama
Hammaspesuparty


Torstai kului roadtripin parissa kohti pohjoista, ja ruuhkiakaan ei meidän suuntaan pahemmin ollut. Oli kivaa nähdä taas Opaa Wipshausenissa, ja sain tutustua Kukowskien pääsiäisherkkuun. Solei on kovaksi keitetty kananmuna, joka puolitetaan, keltuainen otetaan pois, ja kuoppa täytetään tilkalla öljyä, etikkaa ja ripauksella suolaa ja pippuria. Keltuainen kiinnitetään valkuaisen reunaan sinappinokareella, ja koko homma syödään. Erittäin mielenkiintoinen pääsiäisajan perinne...

Vietettiin kokonainen päivä Opan luona rennosti. Autettiin muun muassa tekniikan kanssa ja pelailtiin paljon kortti- ja noppapelejä niin kuin perinteeseen kuuluu. Lauantaina oli aika suunnata kotiin. Hampurissa oli ihan kiitettävä ruuhka, mutta ajoaika lisääntyi onneksi vain noin tunnilla. Mentiin kaupan kautta kotiin, ja on todella kivaa olla taas täällä kahden viikon reissurupeaman jälkeen. Iltapäivällä mun aluevalvoja ja yksi italialainen vaihtari tuli meille. (Tää toinen vaihtari on meillä viikon sillä aikaa, kun oma perhe on reissussa.) Käytiin Klaran kaa uimassa, ja illalla tuntui niin hyvältä nukkua yksin omassa huoneessa.
Oon ihan älyttömän kiitollinen näistä mahdollisuuksista nähdä Saksaa ja muita naapurimaita. Kannattaa aina käyttää tilaisuus hyväkseen, ja lähteä mukaan, jos on mahdollista! Matkustaminen avartaa silmiä, ja useimmiten sitä oppii omasta kodistaan samalla paljon uutta.

Liebe Grüße
Suski