maanantai 5. elokuuta 2019

Juni - Kesäkuu

Moin!

Parempi myöhään, kun ei milloinkaan -teemalla jatketaan. Pakko sitä on viimeiset vaihdon aikaiset postaukset saada liikkeelle, eikä nyt tässä vaiheessa aleta sen suhteen laiskottelemaan :D

1.6. lauantaina tehtiin Klaran ja Erikan kanssa päiväreissu läheiselle Syltin saarelle 1h 20 min junamatkan päähän. Pyöräiltiin ympäriinsä, syötiin hyvää ruokaa, ihailtiin maisemia, oli pakko käydä uimassa ja pidettiin hauskaa! Päivä oli yks parhaimmista tähän asti!

Pedaalin vaihto junassa - nenäsuihke toimi rasvana, jotta saatiin ruuvi auki



Klara <3

Erika <3









Husumin ilta

Seuraavalla viikolla Nina ja Niklas tuli kylään! (parasta lautapeliseuraa!) Kävin juttelemassa koulun reksin kanssa suomalaisesta koulujärjestelmästä, oli aika mielenkiintonen keskustelu! Saksassa näihin aikoihin alkaa olla kokeet ohi ja arvonsanat annettu. Osa opeista jaksaa yrittää opettaa jotain, mutta suurin osa menee vähän hällä väliä -asenteella ja mennäänpäs kaupungille syömään jätskiä - sitä tuli tehtyä todella usein.

Marienkirche ja Tine-patsas

Ihana Joke <3
Liikassa sain viimeisen fitnesstestin taakseni ja perjantaina 7.6. lähdettiin ajamaan Neustadtiin sukutapaamiseen. Oli todella hauska viikonloppu! Ohjelmaan sisältyi lentopalloa, Itämeressä uintia, juhlintaa, tanssimista, tiskauspartyjä, iltanuotioita, shoppailua, square dancea ja vaikka mitä muuta. Rankan bileviikonlopun jälkeen oli kiva nukkua kunnolla. Seuraavalla viikolla oli suulliset ylppärit, eli abit ahersivat ja muilla oli vapaata torstaihin asti.

Maybritt, Klara, minä ja Nina

Square dancea, oli tosi hauskaa! Kuvassa myös mun ihana hosttäti Dagmar <3


Tiskausparty jeee!





Perjantaina pidin mun kaveriläksärit. Oli tosi ihana ilta <3 Rakastan mun kamuja täällä. Tunnelma oli vielä iloinen, koska lähtöön oli vielä reilu viikko aikaa, eli näin vielä kaikkien kanssa.

Ihana Melissa teki Suomi-kakun

21-Phy, eli 21 valmistuvan fysiikkaluokan tytöt; mä, Madita, Hannah, Linn, Rieke ja Silja

Mä ja pari pitkää jäbää, Laurenz ja Niklas :D

Bileviikonloppu jatkui seuraavana iltana kaverin luona, oli jälleen tosi hauskaa! Saatiin Klaran kanssa päähämme mennä yöllä uimaan, nousuvesi oli 1.30. Täysikuun valossa näki mennä todella hyvin ja jäätiin Dockkoogille istuskelemaan ja juteltiin tosi pitkään. Siis ai että miten ihana hostsisko mulla on <3<3<3<3




Sunnuntai vietettiin Klaran kaverin Erikan luona Erikan suomalaisen (!!!!!!!) serkun Valerian ja Erikan poikaystävän Johanneksen kanssa. Käytiin jälleen uimassa ja juteltiin. Illalla päätettiin mennä Collegium Musicumin konserttiin Husumin Marienkirche -kirkkoon. Oli tosi hyvä konsertti!

Vuorovesi on jännä juttu... Tunti sitten käytiin uimassa, ja nyt savessa näkyy meidän jalanjäljet eikä vettä enää ole


Viimeinen kouluviikko alkoi, uskomatonta. Vastahan mä tulin tänne. Maanantaina saatiin lähinnä kokeita takaisin, mulla oli vika orkkakerta, kävin vaihteeksi Husumissa jätskillä ja näytin Ralfille musalukion musajuttuja. Tein illalla mun kiitoslahjaa - eli kuvakirjaa - hostperheelle. Pakkaamisesta stressaaminen alkoi myös virallisesti nyt. Onneksi tein koepakkauksen, ja löysin lisää pahvilaatikoita, joissa saan tavaroita lähetettyä Suomeen. Posti Saksasta Suomeen on todella ok hintaista, ja selvisin niin paljon helpommalla yhden matkalaukun kanssa...

Tiistaina oli abien kaaospäivä. Ylppärit oli ohi ja juhla alkoi. Päivän ohjelmaan kuuluu siis oppilaiden ja opettajien perinpohjainen sotkeminen (kouluun ei saanut mennä sisälle, jos oli liian likainen). Klaran ehdotuksesta menin hänen mukaansa abien kulkueeseen. Porukka kiertää siis kaikki Husumin koulut läpi, abit kulkevat mukana dj-rekan perässä bilepaikalle. Ihmiset olivat jo 9 aamulla ihan hauskassa kunnossa - juominen oli osan kohdalla aloitettu jo klo 4 aamulla... Vilvottauduttiin kuumana päivänä menemällä uimaan vaatteet päällä. Kävelykilometrejä kertyi sinä päivänä melkein 20 ja taisi tulla pieni auringonpistoskin. No, oli ainakin hauskaa!




Dockkoogin housutaideteos
Keskiviikkona olin ikionnellinen - viimeinen hissan tunti oli takana, tätä hetkeä olen odottanut! Combotreenit oli kivat, ja käytiin jälleen muutaman kaverin kanssa jätskillä. Torstaina, mun tokavikana koulupäivänä, myöhästyin ekaa kertaa koulusta, sillä pyörän satula irtosi (don't ask me how that happened). Poljin seisten kotiin hakemaan toisen pyörän, jolla sitten jatkoin kouluun. Kyllähän sitä pitää vuoden aikana kerran tulla myöhässä XD

RIP
Koulun jälkeen kävin paikallisessa Amt:issa (ei mitään hajua mikä toi on suomeksi) tekemässä muuttoilmoituksen. Todella nostalginen olo tuli - ja tiskin takana ollut nainen oli sattumalta sama, joka oli silloin töissä, kun mut kirjattiin tänne asukkaaksi. Aloitin pakkausoperaation virallisesti ja sain perheeltä lahjaksi älyttömän herttasen videon Google-kääntäjä suomella <3

Vika koulupäivä, 21.6. koitti. En vaan voinut uskoa, että tässä sitä sitten ollaan. 10 kuukautta saksalaisessa koulussa on nyt taputeltu. Vikana päivänä syötiin aamupalaa venäjän tunnilla ja kemiakin oli sangen hauskaa. Kävin hakemassa todistuksen, keskiarvo 1,8, eli jotain 9 paikkeilla. Vaihtariksi todella hyvä saavutus, ja täytyy nyt hiukan leuhkia sillä, että oli yks luokan parhaista :D Kavereiden hyvästeleminen oli kamalaa ja oli todella tyhjä olo, kun tulin pyörällä kotiin.

Melissa ja Joke <3

Mun torkka (en tiedä saako tosta selvää) - kaikki kaksinumeroiset luvut ovat n. 9-10 ja muutamat 9 pistettä on kasin paremmassa päässä. Oon tosi tyytyväinen, vaikken sinänsä panostanu kouluun. Mun hikkeluonne ei tosin osaa vaan chillata ja olla tekemättä mitään.
Pääsin onneksi vahvistamaan kuoroa abien jumalanpalveluksessa (tavaallaan kevätkirkko valmistuville ja vanhemmille) ja tämän jälkeen soitettiin koululla Combon kanssa abien todistustenjakotilaisuudessa. Illalla menin vielä yhden kaverin synttäribileisiin maatilalle. Toki biletettiin, mutta pidettiin hauskaa esim. hyppimällä heinäpaalien päällä.

Viiminen selfie koulun kanssa

Ihana Nele <3
Lauantaina mentiin Klaran kanssa junalla Kieliin Kieler Woche -tapahtumaan. Paikalla on kaikenlaista tekemistä, muutama huvipuistolaite ja todella monia ruoka- sun muita -kojuja. Käytiin sekoittamassa päämme yhdessä kieputuslaitteessa ja seurattiin jotain polkupyörätemppukilpailua (?). Löydettiin kansainväliseltä torilta Klaran chileläistä lempiruokaa, empanadas. Klara oli ihan ikionnellinen <3 Seurattiin Cassanda Steenin konserttia ja tultiin illalla junalla kotiin. Oli ihana päivä <3





Sunnuntaina koitti mun viimeinen päivä täällä. VIIMEINEN. Mitä?
Päivällä pidettiin läksiäiset muutamille sukulaisille ja naapureille. Hyvää ruokaa ja oli tosi mukavaa nähdä vielä kaikkia. Järjestelin ja pakkailin loppuja kamoja, kaikki postitettava oli jo matkalla Suomeen ja tilanne ei enää näyttänyt epätoivoiselta. Tehtiin Klaran kanssa vika pyörälenkki (oli pakko päästä vielä nauttimaan Pohjois-Saksan luonnosta <3 Illalla päätettiin käydä Nordseessä uimassa ja syödä iltapala rannalla. Annoin perheelle lahjaksi tekemäni kuvakirjan ja siitä se itkushow sitten alko XD Käytiin vielä Husumissa jätskillä ja mentiin illalla kotiin. Sain perheeltä lahjaks ihanan kalenterin, en kestä <3 Illalla en vaan voinut uskoa todeksi, että huomenna sitä sitten lähdetään. Vuosi Mildstedtissä on ollut aivan todella ihana, enkä vaihtaisi mitään kokemusta mistään hinnasta pois.

Mulle tehtiin ihana kakku <3



Vika Spaghettieis

Maailman paras hostperhe <3<3<3
Seuraavassa postauksessa kerron viimeisestä viikosta vaihtarina YFU:n YES-leirillä Berliinin lähellä, sekä fiiliksiä kotiinpaluusta, stay tuned!

Liebe Grüße
Suski

keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Mai - toukokuu

Moin!

Aika päästä toukokuun kuulumisiin (ja pikkuhiljaa alan taas olla oikeassa aikataulussa, hyvä minä!).

Alkukuun vietin koulun kanssa vaihdossa Venäjällä Voronezhin kaupungissa. Elämysrikkaasta reissusta voi käydä lukemassa täällä. Heti matkalta palattuani soitettiin seuraavana päivänä, sunnuntaina 5.5., Husumin uudessa ostoskeskuksessa rakennustyömaalla järjestetyssä jumalanpalveluksessa koulun bigbandin Combon kanssa. Oli erittäin mielenkiintoinen ja ainutkertainen tilaisuus, ja väkeä riitti, noin 250 ihmistä. Samalla toki hyvää mainosta kirkolle. Ehkä seuraavina sunnuntaina kirkossa on enemmän porukkaa. Tilaisuuden jälkeen syötiin perheen kanssa kaupungilla. Illalla olin vielä kiitettävän väsynyt Venäjän reissusta, joten päätin suunnata (kerrankin) ajoissa nukkumaan.

Punainen rakennusteline toimi myös saarnatuolina


Maanantaina oli hauska koulupäivä, ja meillä oli uskonnossa tunnilla väittelyä. Jokaisella oli kahden minuutin puheenvuoro, ja oon ylpeä, kun pystyin käyttämään koko puheenvuoroni ja myös puhumaan jotain järkevää XDD Loppuviikosta mulla oli vielä matikan ja kemian kokeet. Kävin perjantaina koulun jälkeen kaupungilla ja löysin Husum-hupparin! Mahtavaa!!!



Ensimmäinen vapaa viikonloppu hetkeen teki todella hyvää. Ajettiin yhtenä iltana Neumünsteriin Wolfgangin (hostäidin veljen) synttäreille ja sunnuntaina juhlittiin äitienpäivää. Sain myös eurovaalikirjeen takaisin liian vähäisen postimerkkimäärän takia. Saksassa normikirjeen koko on puolet A5:sta ja tämä oli toki A5, ja laskettiin vielä isoksi kirjeeksi.... No uusi yritys.

Kaikki kolme hienosti väärinpäin, toivottavasti ei mee niskat jumiin näitä katsoessa XD mutta tässä siis äitienpäiväkortti Mamalle



Seuraavaa kouluviikkoa viihdyttivät tietotekniikan ja historian kokeet. Sain venäjästä suulliseksi arvonsanaksi 15 pistettä, eli parhaan mahdollisen, ja oon paras koko kurssilla. En olis ikinä uskonu olevani vaihdossa ollessa paras jossain muussa aineessa kun musassa! Tiistaina illalla käytiin leffassa kattomassa mykkäelokuva "Kadonneen päiväkirja", johon Papan jazztrio soitti musat taustalle. Oli ihan älyttömän hyvä!

Muoviroskispäivä


Perjantaina oli outo päivä. Klara vei mut aamulla Husumin asemalle, menin junalla Hampuriin kentälle ja lensin Suomeen viikonlopuksi Ukin hautajaisten vuoksi. Oli niin epätodellista olla taas kotona. Hyötynä oli toki se, että sain jo yhden matkalaukullisen tavaraa mukanani vietyä. Raejuusto ja oltermanni sekä ruisleipä maistuivat taivaallisilta.

Elämäni rakkaus <3
Lauantai oli raskas päivä hautajaisten vuoksi. Samalla näin sitten meidän koko pienen suvun, mikä sekin oli outoa yhdeksän kuukauden jälkeen näissä olosuhteissa. Itse hautajaistilaisuus ja sen jälkeinen muistotilaisuus olivat kuitenkin mukavat ja lauloin vielä pari laulua. Käytiin Ukin asunnossa, ja oli jännä tutkia kaikkea ihan eri vinkkelistä, nähdä vanhoja kuvia ja lukea kaikenlaisia kalenterimerkintöjä. Iltapäivällä kävin Turun keskustassa (voi älytön mikä sotku kauppatorilla on) ja näin paria kaveria.




Sunnuntaina käytiin perheen kanssa kirkossa ja suuntasinkin jo takaisin lentokentälle. Illalla olin jälleen Mildstedtissä mun toisessa kodissa. Jotenkin oli kiva fiilis mennä kotoa toiseen kotiin. Saksasta lähteminen oli vielä helppoa, koska tiesin palaavani takaisin, enkä niin lyhyessä ajassa ehtinyt kotiutua Suomeen. Ajattelin ennen tätä reissua, tuleeko mulle hirveästi koti-ikävää sitten kun oon taas hostperheessä, mutta ei ole ollut mitään ongelmia. Oon tosi tyytyväinen mun päätökseen siitä, että kävin Suomessa hautajaisissa. Pohdiskelin myös miltä tuntuu vaihtovuoden "katkeaminen", tai olenko vielä sen jälkeen täysin sisällä saksalaisessa elämässä. Tätäkään ei tapahtunut, ja seuraava kouluviikko tuntui normaalilta, ja ihan siltä kuin en olisi missään ollutkaan. Ihan hyvä näin.

Seuraava viikko oli täynnä milloin mitäkin musaharjoituksia, ja pari koetta, saksa ja venäjä. Keskiviikkona järjestettiin Husum Cup -tapahtuma, eli koulujen välinen urheilukilpailu. Jokainen vuositaso kisaa toisiaan vastaan. Luokan jäsenillä on numerot (henkilö 1, 2, jne.), ensin huudetaan numerot, ja sen jälkeen kentälle heitetään joko sählypallo, jalkapallo tai koripallo. Lajin peli kestää enimmillään kaksi minuuttia tai katkeaa jo sitä ennen maaliin/koriin. Eniten pisteitä saanut pääsee jatkoon. Ihan hauska idea, tosin suurin osa ajasta kului odotellessa. Me päästiin semifinaaleihin asti.


Torstaina oli ihastuttava 3000m juoksu liikassa :)) Siitäkin selvittiin kunnialla. Ehdin olla hetken kotona, ja olikin jo aika suunnata koululle kuoron ja combon konserttiin. Meni ihan hyvin, ja illalla olin ihan kuitti. ¨

Perjantaina Klara ajoi mut ja italialaisen Paolon Gübyyn Re-Entry -loppuvuosivalmennukseen. AG:issa puhuttiin vaihtovuoden kokemuksista, tulevista vikoista viikoista, hyvästeistä ja elämästä kotona. Oli hyödyllistä alkaa tässä vaiheessa miettimään esimerkiksi mitä kaikkea sitä vielä haluaa tehdä täällä, koska vikat viikot menevät aivan yhdessä hujauksessa. Muuten vietettiin aikaa yhdessä pelaillen, chillaillen, jutellen ja nuotion ääressä. Ajateltiin ensin grillata vaahtokarkkeja, mutta koska ne olivat unohtuneet, käytettiin ylijäänyttä pizzataikinaa. Pizzataikina ja suklaa maistuu yllättävän hyvälle yhdessä, en olis uskonu!

Löysin kamuja!!

Bogi <3

Sunnuntaina pääsin Paolon hostperheen kyydillä kotiin, ja mentiin Klaran kanssa koulun sirkuksen järjestämään esitykseen. Aula oli aivan täynnä, esitys oli tosi hieno ja sponsoreiden avulla oli järjestetty vielä kunnon valoshow. Illalla Suomen jääkiekon maailmanmestaruus kruunas tämän viikon. Torille perkele!! Hostit olivat aivan ihmeissään, koska en yleisesti seuraa urheilua tai tuuleta millään tavalla, mutta nyt he sitten ymmärsivät miten jääkiekko on suomalaisilla veressä XD <3

Koulussa alkaa olla jo aika rento meininki. Saatiin kemian kokeet takas ja olin luokan 5. paras! Hyvä minä! Uskonnon tunnilla harjoiteltiin esiintymistä, mikä sekin oli aika hyödyllistä. Kävin kappella juhlimassa hyvää kemian koetta ja ostin itelleni crêpesin (eli lätyn). Tiistaina aamulla meillä oli sangen mukavan helppo musan koe. Yleisesti olin jotenki tosi stressaantunu koko päivän, ja venäjän tunnilla tuli pienoinen mental breakdown, mutta mitäpä siitä. Menin ajoissa nukkumaan, keskiviikkona oli vika koe, fysiikka, joka sekin meni odotettua paremmin, menin koulun jälkeen Melissan ja Joken kaa leffaan kattomaan Aladdin ja sen jälkeen syömään aasialaiseen, namnam! Pitkä helatorstaiviikonloppu tuli tarpeeseen! <3

Namnam!

Husumin satama

Yks monista söpöistä kaduista

Leffassa

Mä, Joke ja Melissa


<3
Liebe Grüße
Suski