tiistai 24. heinäkuuta 2018

tj19 - lähtövalmisteluja

Moi!

12. elokuuta lähenee kovaa vauhtia, ja lähtöön on enää 19 päivää. Jestas miten se aika kiitää. Olemme vielä isin kanssa sunnuntaihin asti veneellä, ja sitten kotona minulla on kaksi viikkoa aikaa hoitaa kaikki tarpeellinen. Veneellä koitan rauhoittua, ja nauttia saaristosta ja purjehduksesta, mutta rauhoittuminen tuntuu tällä hetkellä aika hankalalta. Joka päivä päässä pyörii vaihto, ja kaikki, mitä pitäisi vielä hoitaa.

Toki kaksi viikkoa kotona on myös pitkä aika, ja tiedän, että tulen ehtimään tekemään kaiken, minkä haluan. Veneellä ollessani tarkoituksena olisi karsia puhelimen kuvat, siirtää ne koneelle ja pilvipalveluun, jotta voin lähteä vaihtoon "tyhjällä puhelimella", jossa on 7000 kuvan sijasta vähemmän tavaraa. Samaan tekniikkakategoriaan kuuluu kameran kuvien latailua ja muuta säätöä.

Kotona sitten edessä on hammaslääkäritarkastus ja mahdollisesti lääkärikäynti (täytyy ostaa allergialääkkeitä tarpeeksi ja tarvitsen todennäköisesti uuden reseptin). Huoneeni jäi kevään jäljiltä ihan lääväksi, ja haluan järjestää sen ennen lähtöä. Ei olisi kivaa palata vaihdosta sekasotkun keskelle. Haluan tehdä koepakkauksen (ja ehkä totean tarvitsevani suuremman matkalaukun). Täytyy hoitaa valtakirjajuttuja ja muita ilmoituksia, pitää läksiäiset (onneksi kaverit auttavat <3) ja ostaa vaikka mitä.

Samalla haluan nähdä kavereita ja viettää aikaa perheeni ja sukulaisteni kanssa. Ja fun fact minusta; olen ihan surkea kokki, joten aion näiden parin viikon aikana testikokata muutaman suomalaisen perinteisen ruoan, jotten olisi Saksassa ihan ulalla (kaupasta saattaa olla hieman haastavaa saada Myllyn paras -piparitaikinaa, haha). Toisaalta vaihtovuosihan on uusia juttuja, onnistumisia ja epäonnistumisia, kokeilua, yrittämistä ja täynnä yllätyksiä. Ei minun tarvitse olla (enkä tule olemaan) mikään masterchef ennen lähtöä.

Stressaava luonteeni kaipaa myös kalenteria vierelleen. Yleensä olen kirjoittanut kaiken kalenteriin, ja asiat lukevat siellä, ei minun tarvitse pyöritellä niitä päässäni koko ajan (vaikka tässä tapauksessa tekisin varmaan kuitenkin niin). Edellinen kouluvuosikalenterini loppui kesäkuuhun, joten yksi ensimmäisistä ostoksistani Turussa on uusi kalenteri.

Toki tässä vaiheessa pyörittelee päässään myös pelkoja vuodesta. Mitä jos Suomessa tapahtuu jotain? Miten selviän kielen kanssa? Entä perhe, miten sopeudun, koulu...? Nämä varmaan suurimpina. Tiedän, että kielen eteen pitää tehdä töitä, ja ensimmäiset puoli vuotta tulen varmaankin olemaan aika pihalla. Jos Suomessa tapahtuu jotain, en voisi estää sitä, vaikka olisin itse kotona. Uskon, toivon ja tiedän, että perhe ja muut hoituvat sitten paikan päällä. Kaikesta ollaan selvitty tähänkin asti ja asiat kyllä järjestyvät.

Kirjoittaminen on yllättävän terapeuttista, ja heti olo helpottaa, kun pystyy purkamaan fiiliksiä jonnekin. Vaikka tekstissä on stressaantunut sävy, (tai itselläni oli sellainen olo kirjoittaessa) on pakko sanoa, että olen todella innoissani lähdöstä. Tämä on se elämäni seikkailu, josta olen niin monta vuotta haaveillut, ja nyt on jo oven takana. Yksi suurimmista unelmistani, vaihtovuosi, on pian toteutumassa. Kiitokset kaikille, erityisesti vanhemmilleni, jotka ovat antaneet minulle tämän mahdollisuuden <3

En jaksa nyt latailla kuvia tähän mukaan, mutta haluan pitää postaamisen mahdollisimman helppona ja rentona (typoista en myöskään jaksa välittää hirveästi). Toki pääosin jaan blogiin niitä kivoja juttuja, mutta haluan myös kirjoittaa niistä vähemmän kivoista asioista. Eli älkää pelästykö, jos tänne tulee jotain vähän ei-niin-hehkuttavaa tekstiä. :)

Joka tapauksessa, kivaa tiistai-iltaa (tai sitä päivää, milloin luette tätä)!

Suski

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kesälomakuulumisia

Hellou!

Aika kuluu ihan älytöntä vauhtia ja lähtöön on enää aikaa 42 päivää eli KUUSI viikkoa!?!? (En myöskään tajua, miten nyt on jo heinäkuu?!!) Hassua, tuntuu ihan epätodelliselta, että on kohta lähdössä, jättämässä suomielämän taakseen ja aloittamassa vaihtarielämää jossain ihan muualla.

Fiilikset lähdöstä on tällä hetkellä hyvin sekalaiset. Toisaalta jännittää paljon. Olen kuitenkin lähdössä uuteen maahan, uuteen perheeseen ja arkeen, uuteen kouluun ja koko homma pitäisi hoitaa toisella kielellä. Vaikka jännittää ja vähän pelottaakin, odotan silti innolla lähtöä ja olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Haluaisin jo lähteä, mutta toisaalta maltan odottaa vuoroani astua lentokoneeseen kohti tuntematonta.

Pakkaaminen on ehkä suurin tuleva työmaa tässä ennen lähtöä. Pitäisi pakata koko elämä yhteen matkalaukkuun (+käsimatkatavarat), mutta kaikki muutkin vaihtarit ovat selvinneet tästä rumbasta, joten kyllä se siitä. Oon jo hiukan ehtinyt miettiä tavaralistaa elämäni helpottamiseksi. Tuliaisiakin olen jo vähän miettinyt. Mun hostit vaikuttaa myös todella ihanilta tyypeiltä, mikä ehdottomasti helpottaa fiiliksiä ja vähentää jännitystä.

Nyt pitää vielä nauttia kesälomasta ennen maailmalle menoa. Olin ensimmäisellä lomaviikolla riparilla isosena. Todella hauska viikko! Paljon korttipelejä, upeita ihmisiä ja hyviä keskusteluja. Toki isoselämään kuuluu olennaisesti useat päikkärit :D Ehdin olemaan leirin jälkeen huimat kaksi yötä kotona, ja sitten lähdettiinkin venereissulle.

Tällä hetkellä ollaan Ruotsissa Södertäljessä, ja tänään tulee täyteen kolme viikkoa reissussa. Olemme kierrelleet isin kanssa kahdestaan vähän Tukholman saaristossa ja viime viikon olimme Mälarenilla. Äiti ja pikkusisko olivat Mälaren-osuuden mukana, ja tänään he lähtivät kotiin. Minä ja isi suunnataan kohti Gotlantia, mikäli säät sallivat. Sitten lähdemme pikkuhiljaa Tukholman saariston kautta vielä pyörimään Saaristomerelle joksikin aikaa. Kotona olisi tarkoitus olla heinäkuun loppupuolella eli suunnilleen kuukauden päästä.

Tässä sekalainen kuvakasa kesälomalta:



Mun pikkusten konfirmaatio <3

Oli pakko hankkii liput jo valmiiks ni saa mereltä lippukuvii XDD


 Ahvenanmerellä
 Tukholma
 Isi <3
 Västerås
The fam <3

-Suski