keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Die letzte Woche der Osterferien


Moin!
Viimeinen pääsiäislomaviikko kului kaikkea muuta kuin odotetulla tavalla, ja oli ehkä mun vaikein viikko koko vaihtovuonna. Syynä oli siis se, että sain maanantaina 15.4. kuulla Ukin kuolemasta. Homma tuli toki shokkina, niin kuin kuolema aina tulee. Onneksi hostperhe oli koko ajan mun tukena ja turvana, kun sitä tarvitsin. Kirjoitin sillä viikolla blogiin Ukista, käy lukemassa, jos kiinnostaa.



Tiistaina mentiin koko porukalla Kieliin, ja oli kiva saada jotain muuta ajateltavaa. Maman piti käydä lääkärissä, ja sillä aikaa mä, Klara ja meillä lauantaista torstaihin oleva italialainen vaihtari kierreltiin satamassa. Syötiin yhdessä hyvät burgerit :) Ilta oli jälleen nätti.

Kiel

Hauska kahvila




Keskiviikkona tuli täyteen kahdeksan kuukautta Kukowskien luona, ja päätin kokata perunamuusia ja lihapullia. Menivät hyvin kaupaksi. Illalla käytiin Papan ja tän italialaisen kanssa Friedrichstadtissa syömässä jätskit. Torstaina oltiin jälleen vain hostperheen kesken ja Klarallakin oli rankka viikko takana muista syistä. Päätin lähteä Klaran mukaan hammaslääkärireissulle Schleswigiin, ja jätskiputki jatkui hyvässä säässä :)

Tämä sääkartta näytti jo ihan kesän lukemia

<3
Viikonloppu kului seuraavan vuoden kurssivalintoja pähkäillessä (tätä palapeliä en oo kerinny ikävöimään, vaikka toisaalta on ihanaa saada valita ite mitä tekee ja millon). Perhetutut tulivat meille, syötiin raclettea (eli pöydän keskellä on semmonen grilli, jokasella pieni pannu, ja sit voi valita mitä haluaa syödä). Nathan der Weise -näytelmän lukeminen kuului myös loma-aktiviteetteihin, ja uimassa oli toki pakko käydä. Nyt sää oli jo ehtinyt lämmetä, ja Dockkoogilla oli yllättävän paljon porukkaa.

Juhlittiin pääsiäistä syömällä aamupala yhdessä Soleita unohtamatta. Solei on kovaksi keitetty kananmuna, josta otetaan keltuainen pois, täytetään kuoppa tilkoilla öljyä ja etikkaa sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Lopuksi keltuainen "liimataan" sinapilla valkuaisen reunaan ja homma syödään sellaisenaan. Perhe oli antanut mulle joululahjaksi lahjakortin Seehund- (eli hylje)ajelulle. Seehundeja näky tosi paljon ja ne oli niin valtavan söpöjä. Vierailtiin myös Nordstrandischmoorin saarella, käveltiin ja käytiin kahvilla. Illalla oli ohjelmassa kaverin synttärijuhlat ja oli tosi kivaa nähdä porukkaa pitkästä aikaa!!




Toi yks vilkutti meille <3


Oli toki pakko napata nää mukaan :)

Nordstrandischmoor, tasaista ja peltoja, koko saarella alle kymmenen rakennusta
                         
Mä, Hannah, Manja, Niklas, Levke ja Rieke

Mä ja Levke

Viimeinen lomapäivä, pääsiäismaanantai kului aikalailla rennoissa merkeissä. Sää on ollut ihan huippu, joten päätin vetäistä 20km:n pyörälenkin. Olis ollut täydellinen reissu ilman lannoitelöyhkää, mutta mitä pienistä ongelmista. Tiistai ja keskiviikko jäivät mun kahdeksi ainoaksi koulupäiväksi huhtikuussa, ja torstaina alkoi toisenlainen seikkailu, nimittäin kouluvaihto Venäjälle Voronezhin kaupunkiin. Siitä lisää seuraavassa postauksessa, stay tuned!



Entschuldigungsheft, eli vihko, johon kerätään kaikki poissaolot

Pitää kirjata tunnit, joilla ei oo ollut, allekirjoittaa ja kerätä vielä jokaisen opettajan nimmarit. Poissaolot merkitään aina myös todistukseen.


Liebe Grüße
Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti