tiistai 18. syyskuuta 2018

Syyskuun kouluarkea

Hallo!

Taas on aika päivitellä kuulumisia tänne blogin puolelle, täältä pesee!

3.-9.9.
Maanantaina normaalikoulun lisäksi oli kuoroa. Iltapäivällä lähdin Klaran mukaan orkkaan naapurikouluun TSS:ään, joka on muutaman sadan metrin päässä meidän koulusta. Orkassa oli todella kivaa soittaa huilua! Suomessa päivä puoli viiteen asti on täysin normaali, mutta täällä väsyttää paljon enemmän pitkän päivän jälkeen. Illalla katottiin perheen kanssa piirretty, Sing. Oli hyvä :D



Tiistaina jatkettiin leffailtoja Les Miserablesin merkeissä. Suosittelen kattomaan!! Keskiviikkona koulussa ihana ystäväni historia tuotti suuria epätoivon hetkiä, mutta onneksi mulla on aina hissan jälkeen musiikkia. Musa piristää aina päivää, ja se on sadan prosentin varmuudella aina mahtava tunti (myös sen takia, että mun hostiskä on mun musaope!!). Musan jälkeen jäin vielä koululle soittelemaan huilua combo-ryhmään.

Ah tätä tekniikkaa :))



Torstaina tuli ihastuttava yllätys liikkatunnilla, Stundenlauf. Tehtävänä on juosta tunti urheilukenttää ympäri. Kun juokset 16 kierrosta, saat 13 pistettä, 21 kierrosta on 14 pistettä ja 28 15 pistettä. Jos menet alle 16 kierrosta, saat hyvällä tuurilla 2 pistettä. Mä menin 18 kierrosta, mutta koska kävelin välissä, en tiedä hyväksyttiinkö mun suoritus vai täytyykö tehdä koko systeemi uudelleen. Suoraan sanoen mua ei kyllä kiinnosta tehä Stundenlaufia uudelleen. Muutenkaan en tykkää liikan arvioinnista täällä. Liikassa tehdään ensin jotain lajia monta viikkoa, ja sen jälkeen on koe siitä, miten osaa säännöt, tekniikan ja miten pärjää peleissä. Onneksi mun liikkanumero täällä ei vaikuta millään tavalla Suomessa, mutta jos ikinä enää sanon yhtäkään negatiivista sanaa Suomen liikunnanopetuksesta, niin remind me XD

Onneksi mun ope on sentään mukava, ja tuli vähän juteltua hänen kanssaan, kun pyöräiltiin samaa matkaa kotiin (minä, Papa ja liikkaope). Samalla siis paljastui, että mun liikkaope asuu puolen kilometrin säteellä meiltä kotoa. Niin ja Stundenlaufin jälkeen pyöräily oli hiukan haastavaa XD Mutta anyway olen ylpeä siitä, että tein Stundenlaufin ja mulla itelläni jäi hyvä fiilis kaikista pisteroskista huolimatta.

Perjantaina aamulla onnistuin iloisesti hajottamaan yhden juomalasin, mutta mulla oli vain neljä tuntia koulua, eli pääsin jo klo 11.05! Kävin Husumissa seikkailemassa, ja jälleen onneksi olin liikkeellä pyörällä, koska täällä oli jälleen kivat autojonot. Illalla kotona pelattiin Uno extremeä, opin avaamaan olutpullon ja katottiin telkkaa. Hiukan muuten perhe nauro mun epätoivoselle korkinavausyritykselle :D

Koulumatkalta
Kivat jonot...

Lauantaina käytiin Husumin kirjastossa ja sain paikallisen kirjastokortin (ja löysin Harry Pottereita saksaksi!!). Illalla lähdin Klaran mukaan yhen sen luokkalaisen synttäribileisiin. Oli todella hauska ilta!!!!




Sunnuntaina oli sangen chilli kotipäivä. Pelattiin korttia Klaran ja Erikan (Klaran kaveri) kanssa. Soiteltiin Klaran kanssa kokoonpanolla sello+huilu, oli hauskaa!! Illalla Mama huomautti mulle yhestä superpienestä jutusta. Ei siis alkuunkaan mitään vakavaa ja nyt vaan nauran tälle, mutta siinä hetkessä rupesin pyörittelemään kaikkea mahdollista päässäni, ja pienen koti-ikävävartin ja motivaatiopuheen jälkeen kaikki oli taas fine. Mutta joka tapauksessa kaikki pienetkin ongelmat tuntuvat vaihdossa ainakin kymmenkertaisilta verrattuna samoihin ongelmiin kotona.

10.-15.9.
Maanantaina koitti taas uusi kouluviikko, ja 7.45 on kyllä zu früh... Vaihtelevasti pitkästyttävää, mutta kuoro oli ihan superkivaa!! (Mama parka onnistu telomaan jo valmiiksi rikkinäisen ranteensa ja sai kipsin kuudeks viikoks :(((( ) Tiistaina tuli vastaan iloisia yllätyksiä. Sain venäjän sanelusta ykkösen!! (Asteikko täällä 1-6 ja ykkönen paras, jeee!!) Lisäksi viimeinen tuplatunti oli peruttu, eli pääsin koulusta jo klo 12.55! Hengailin illalla perheen kanssa ja pähkäiltiin mun hissan läksyjä (juu moro mitä tekstiä se koko tehtävähöskä oli...)

Keskiviikkona ihana historia yllätti asialla nimeltä projekti... En ymmärtänyt otsikosta sanaakaan (jos artikkeleita (<--kirjoitetaanko se noin??) ei lasketa. Kotona pienen googlettelun ja kääntäjän avun jälkeen aloin olla perillä suunnilleen siitä mitä pitäisi tehdä... Onneksi hissan jälkeen mulla on aina musaa! <33 Käytiin illalla ruokkimassa yhen tuttavaperheen pupuset (perhe itse matkalla tällä hetkellä).

Tietotekniikkaa



Ja ensimmäinen kuukausi tuli täyteen. Samaan aikaan lähtöpäivä tuntuu eiliseltä, mutta toisaalta on sellainen olo, että olisin ollut täällä jo paljon kauemmin. Juteltiin perheen kanssa siitä, miten hyvin kaikki on mennyt. Koen itse olevani osa perhettä, mutta tuli kyllä niin hyvä fiilis, kun koko porukka sanoi, että kuulun joukkoon <3 Oon ihan superkiitollinen siitä, miten ihana perhe mulla on täällä <3

Torstaina liikuntatunnilla selvisi, että meillä on koe tulossa kahden viikon päästä :)) juupajuu, mutta kyllä se(kin) siitä! Onnistuin saamaan pallon suoraan sormeen ja naksahti oikein ihanasti... Oli aika mielenkiintoiset neljä kilometriä pyörällä kylmäpussin kanssa säätäen XDD Ei mitään vakavampaa sattunu onneksi. Nyt tiistaina enää hiukan sinertää ja sattuu, mutta pystyin jo eilen soittamaan huilua ongelmitta.



Menin torstaina Klaran ja Papan kanssa kuuntelemaan Schleswig-Holsteinin sinfoniaorkesteria. Solistina pasunisti (?? onks toi suomea) Berliinin filharmonisesta. Konsertti oli ihan superhyvä, ja pasuuna ei ole yleinen soolosoitin, joten kiva kuulla jotain uutta välillä!




Perjantaina venäjän aamutunnilla tuli ihana yllätys, esitelmä auf Deutsch, mutta kyllä siitäkin selvitään! Koululla oli joku biologian opiskelija (?) puhumassa jotain ihmettä solubiologiasta. Aihe ei varsinaisesti mua kiinnostanut, eikä sanasto ollut mitään ihan arkisaksaa, joten meni ihan kivasti suurin osa ohi. No, kemian tunti lyheni 60 minuutilla, joten eipä haittaa :D Vielä tietotekniikkaa, ja sitten viiiikonloppuuu! <3 Katottiin illalla perheen kaa Pretty Woman, oli hyvä!

Lauantaina oli niin ihana nukkuu!! Käytiin Maman ja Klaran kaa Husumissa torilla ja tultiin kaupan kautta kotiin. Menomatkalla meiän edellä ajo semi-iso traktori, joka oli suunnilleen koko tien levyinen, mutta näppärästi se ajoi aina jalkakäytävän puolelle, kun auto tuli vastaan. Illalla käytiin Papan ja Klaran kanssa uimassa Nordseessä. Mulle +17 astetta ei tuota minkäänlaisia ongelmia, mutta sain kunnon naurut, kun näin Papan ja Klaran ilmeet heidän tullessa hitaasti ja harkiten perässä XDD Illalla meille tuli kaksi naapuripariskuntaa kylään. Syötiin ja höpöteltiin kaikenlaista. Ihania ja puheliaita ihmisiä nämäkin, ja oli todella hauska ilta!!

Tommonen pieni hökötys tosiaan ajeli täällä...

Kauhee ruuhka...




Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti