keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Yllätysreissu Tanskaan, vaihtarin vapaa-aikaa ja fiiliksiä

Ensimmäisen koulupäivän jälkeen (21.8.) kotona odotti iloinen yllätys, loput tavarat Suomesta. Posti kulki viikossa, eli todella näppärää postittaa Suomen ja Saksan välillä. Sain samalla loput tuliaiset, mutta annoin ne vasta perjantaina, kun tuli viikko täyteen perheessä. Muumimukit ja Fazerin suklaa menivät hyvin kaupaksi.

(Sorry taas kääntö jäi XD) Täällä on aina lehden takasivulla vuorovesitaulukko, jotenkin niin hassua! Btw kuvat saa klikkaamalla isommaksi

Olen monena päivänä koulun jälkeen soitellut pianoa ja huilua. (Huilukin selvisi ehjänä postissa tänne <3) Hostäiti kertoi tykkäävänsä kuunnella, kun soitan, joten siinä on näppärä tapa kiittää häntä ja muuta perhettä mun ottamisesta ja "huoltamisesta". Hostperhe tekee kuitenkin todella paljon vaihtarin eteen (ja hostäiti mm. pesee mun pyykit <3).

23.8. torstaina ajettiin Klaran ja Ralfin kanssa Treene-nimiselle joelle ja käytiin uimassa. Saatiin seuraa vastarannan lehmistä, ja syötiin Abendbrot. Paluumatkalla poikettiin Friedrichstadtissa syömässä Klaran ja Ralfin suosikkijäätelöt. Spagettijäätelö on vanilijajäätelöä spagetin näköisenä ja mansikkakastikkeella. Oli kyllä hyvää ja Friedrichstadt on supersöpö paikka.

Treene ja lehmäkamut

Spaghettieis

Friedrichstadt


Perjantaina en mennytkään kouluun, sillä päätin vastata taas kyllä yhdelle seikkailulle. Klaran luokka ja Ralfin valvontaluokka menivät yhdessä Tanskan-reissulle Tønderiin kansanmusiikkifestareille. Mulla olisi ollut perjantaina vain tuplatunti kemiaa, joten pääsin näppärästi mukaan. Ajettiin bussilla tunti Husumista Tønderiin ja perille saapuessa tuli heti oikein hauska sadekuuro, joka lakkasi onneksi suhteellisen pian.

Ralf laittoi mun kemian opelle viestiä, etten tuukkaan tunnille, ja vastaus tuli Google kääntäjä -suomella :D

Ihku ilma oli
Aluksi esiintyjinä oli milloin mitäkin kansanmusiikkiryhmiä, jotka soittivat hyvin. Tanskan kruunuille tuli heti käyttöä ruokaa ostaessa, hyvä, että otin mukaan. Pääesiintyjänä oli tanskalainen Lukas Graham. Oli hyvä keikka ja nyt myös hyvä sää. Päivä oli muutenkin mahtava, ja oli kivaa hengailla Klaran ja hänen kavereidensa kanssa. Erikan (yksi Klaran kavereista) äiti on puoliksi suomalainen, ja oli hauskaa tavata joku suomikontakteja omaava!!

Joku kansanmusaryhmä


Lukas Graham

Minä, Klara ja meiän takana joku, jonka nimestä ei mitään hajua XD

Viikonloppuna (25.-26.8.) kokkailtiin Ulriken (hostmama) ja Klaran kanssa, ja Husumin leffateatterissa katsomassa Mamma Mia 2! Täällä on todella hieno leffateatteri. Hienot valot, pöydät ja jokaisessa salissa vielä erikseen baari! Dubbaukset eivät olleet ihan mun suosikki, mutta kai niihinkin tottuu. Ennen leffaa käytiin kaupassa ostamassa miljoona (=12) kansiota sun muita koulutarvikkeita. Täällä tulee paperia ihan älyttömästi, joten jokaiselle aineelle täytyy olla oma kansio, johon saa laitettua kaikki lippulappuset.

Namnam!

Kirjakaupasta bongattu

Minä, Klara ja Ulrike

Sunnuntaina vietettiin kiva päivä hostmaman kanssa kahdestaan. Ajettiin noin 25km Nordstrandille, käveltiin siellä ja syötiin hyvää kakkua ja juotiin hyvää lattea. Kivaa olla meren äärellä. Paluumatkalla pysähdyttiin Husumin keskustassa, ja hostmama osti mulle LOHIvoileivän!! Oli niin hyvää!

Nordstrand

Ruohonleikkuu- ja lannoituspalvelu pelittää



Moin Land <3

Maanantaina ja tiistaina chillattiin kotona koulun jälkeen. Keskiviikkona mulla oli vain yksi tuplatunti kemiaa, eli pääsin koulusta jo klo 11.05. Pyöräilin pari minuuttia Husumin keskustaan, ja kävin ostamassa lisää koulukamoja ja ihmettelin laskuvettä. Niin outoa!! Illalla tein Mildstedtissä pienen pyörälenkin, ja olen rakastunut pyöräilyyn täällä. Ihan superhyvä pyöräilymaasto!

Husumin kirkko ja joku patsas

Laskuvesi, niiiiiin outoa!

Torstaina oli normaali koti-ilta, joka koostui chillailusta ja leffan katsomisesta. Perjantaina käytiin hakemassa hostisä juna-asemalta Irlannin-reissulta. Tuntui todella hassulta olla taas asemalla, sillä olin itse vasta melkein minuutilleen tasan kaksi viikkoa sitten saapunut juuri kyseiselle laiturille, ja ollut ihan suu auki kaikesta.

Lauantaina menin hostmaman kanssa kauppareissulle mukaan. Iltapäivällä käytiin katsomassa jotain ihmeen rengasratsastusta (tai miksi tota lajia kutsuisi?). Kilpailu oli vain sadan metrin päässä meidän talolta. Ideana lajissa on ratsastaa hevosella, ja osua keihään näköisellä kepillä johonkin suunnilleen jakoavaimen näköiseen systeemiin ja saada "keihästettyä" se.  Illalla ilmoittauduin hostisän mukaan pyöräretkelle. Ehdittiin mennä noin viisi kilometriä, ja sitten mun pyörän eturenkaasta puhkesi kumi. Harvinaisen paljon rengasrikkoja tapahtunut tänä vuonna (ensin auton rengas lähtöpäivänä ja nyt tämä XD). No ei ongelmaa, soitettiin kotiin ja minä ja pyörä päästiin Klaran ja hänen poikaystävän kyydillä kotiin. Fiksattiin hostisän kanssa rengas ja nautittiin kesäisestä illasta grillailun merkeissä.


Jakoavainsysteemi (tai mikä lie juttu) näkyy paremmin klikkaamalla :)




Sunnuntaina Klaran kaveri tuli meille, ja tehtiin kolmestaan vohveleita (namnam). Illalla ajettiin perheen kanssa 20 kilometrin päähän Tönningin kylään kuuntelemaan Husumin kuoron konserttia. Oli ihan hyvä! Tönning on myös todella söpö paikka! Samalla tuli täyteen kolme viikkoa Saksassa. Toisaalta tuntuu siltä, että olisin ollut täällä pidempään, mutta toisaalta siltä, että olisin ollut täällä vasta muutaman päivän.


Tönning

Maanantaina iltapäivällä menin mukaan laulamaan koulun kuoroon, ja koulun jälkeen menin Klaran mukaan orkesteriin. Soitan nyt huilua orkassa! Ollaan katsottu jo monta leffaa täällä, mutta tiistaina katsottu Les Miserables oli todella huippu! Keskiviikkona koulun jälkeen jäin koululle "soittokerhoon" (onpas kökkö käännös), mutta anyway soitetaan vähän jazzahtavaa musiikkia. Oli tosi hauskaa, ja soitan taas huilua! Mahtavaa, että olen saanut arkeeni mukaan paljon musiikkiharrastuksia!




Ensimmäiset kouluviikot ja pari viikkoa täällä perheessä ovat menneet hyvin!! Saksa sujuu riittävän hyvin eikä koti-ikävää ole pahemmin ollut. Vain muutamia pieniä parin minuutin hetkiä, mutta ei sen pahemmin. Päivittäiset motivaatiopuheet ovat tulleet myös tutuksi. Muistutan itseäni, että elä nyt täysillä, koska tästä vaihtovuodesta olet haaveillut pitkään, ja Suomessa kaikki on ok ja nyt olen täällä. Mun pitää olla kokonaan täällä. Ja jos kouluaamuna ei meinaa huvittaa, niin tämä on kuitenkin vain yksi vuosi, eivätkä arvonsanat täällä tule mun kohdalla vaikuttamaan Suomessa käytännössä ollenkaan, joten kunhan hiukan yritän niin sillä hyvä. Pidä hauskaa, opi kieli, elä ja koe!

Vaihtarin mieli on myös niin hassu. Historian tunnilla meinasin vaipua epätoivoon hankalan tehtävänannon vuoksi, ja on välillä turhauttavaa, kun ei tiedä yhtään mitä pitäisi tehdä. Seuraavalla tunnilla oli musiikkia, ja taas kaikki oli paremmin kuin hyvin. Joka päivä saa kokea paljon laajemman tunneskaalan kuin kotona omalla mukavuusalueellaan.

Olin jo Suomessa melko itsenäinen, ja omien asioiden hoitaminen on minulle jo valmiiksi tuttua. Toisaalta olen enemmän "yksin" täällä kuin Suomessa. Lähtöpäivänä ja muutamana ensimmäisenä leiripäivänä surkuttelin sitä, miten itse pärjään, mutta hyvin on mennyt. Jostain sitä saa aina kaivettua motivaatiota, ja oppii löytämään pienetkin hyvät hetket. Suomessa en pidä suurena ilona sitä, että löydän itse kotiin, koska sehän on aika itsestäänselvyys. Mutta täällä tuli niin voittajafiilis, kun osasin ensimmäisen koulupäivän jälkeen pyöräillä suoraan oikeaa tietä kotiin.

Olen myös sanonut useita kertoja kyllä ja lähtenyt miltei kaikkeen mukaan. Kun pitää itsensä kiireisenä, ei ehdi tylsistymään ja ikävöimään liikaa. Olen päässyt kokemaan vaikka mitä ja kokeillut uutta, jotain sellaista, mitä en kotona tekisi. Joten tulevat vaihtarit, vaikkei huvittaisi, menkää kauppareissuille mukaan, auttakaa kotitöissä, viettäkää aikaa perheen kanssa ja katsokaa illalla leffoja yhdessä, lähtekää uimaan tai pyöräretkelle tai mahdollisuuden saadessa vaikka Tanskan-reissulle!

Mulla synkkaa perheen kanssa ihan superhyvin, mistä olen todella iloinen. Perhe on aivan ihana, ja pitää musta hyvin huolta. Autan kotona paljon, ja pyrin viettämään paljon aikaa perheen kanssa. Mahtavaa, kun heitetään jo läppää, ja kemiat kohtaa hyvin! <3 Koulussa alkaa pikkuhiljaa tutustumaan uusiin ihmisiin, ja löytämään omaa porukkaansa ja löytämään luokkiin, eli arki alkaa rullaamaan. Eli toisin sanoen kaikki on todella hyvin!!

Liebe Grüße
Suski


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti