lauantai 17. marraskuuta 2018

Mallorca part 3 - Palma ja kukkuloita

Torstaina päätettiin lähteä tutkimaan Palmaa, Mallorcan "pääkaupunkia". Ensimmäiseksi suunnattiin kauppahalliin. Osuttii paikalle kello 12, jolloin pidettiin hiljalinen hetki edellisen päivän tulvassa kuolleiden muistolle. (Tulvapaikka oli saaren koillisosassa, meidän talo kaakossa, noin 30 kilometrin päässä, mutta välimatkaa ei lopulta ollut ihan älyttömän paljon.) Kauppahallista löytyi myös muutaman euron hintaista lihaa...



Tämän jälkeen käveltiin katedraalille. Valtava ja upea rakennus, ehdottomasti käymisen arvoinen kohde! Katedraalilta oli myös hyvät maisemat satamaan, ja luonnollisesti napattiin jälleen kuvia. Ostettiin jäätelöt ja kierreltiin muutaman kaupan kautta kohti autoja.




Takana Birgit, minä ja Jonas, edessä Ralf, Nina ja Klara

Melkeen suora horisontti...

Fam <3



Ennen ruokaa päätettiin Klaran, Ninan, Jonaksen, Papan ja Dagmarin kanssa lähteä vielä kävelylle kattomaan tollasta kiviasiaa (en tiiä mikä sana tota kuvais, mutta kuvasta näkyy XD) Talolla syötiin, päätettiin vielä "lasten" kesken mennä iltauinnille, ja lopuksi pelailtiin koko porukalla.


Ralf, Jonas, Klara ja minä




Seuraavana päivänä me neljä lasta ja Papa suunnattiin jälleen snorklaamaan. Tällä kertaa uimareissu oli onneksi meduusaton, ja vesi oli todella kirkasta. Kakkukahvien jälkeen ei haluttu jäädä löhöilemään talolle, joten lähdettiin pienemmällä porukalla Sant Salvadorin kukkulalle. Oli älyttömän upeat maisemat.





Vasemmalta Ralf, Ulrike, Klara, minä, Dagmar, Jonas ja Nina

Illalla grillailtiin, pelattiin ja jäätiin "lasten" kesken juttelemaan puoli kahteen asti. Käytiin kaikenlaisia keskusteluja taivaan ja maan väliltä, ja samalla sain kunnon selitykset siitä kuka on mitäkin sukua ja kenelle (Kukowskien suku on siis aivan valtava).

Seuraavana aamuna kiidettiin rannalle Klaran, Ninan ja Papan kanssa. Puolen päivän jälkeen lähdettiin kohti Palmaa. Vietiin Nina lentokentälle (yliopisto kutsuu) ja me muut jatkettiin Palmaan. Otettiin pari pakollista kuvaa katedraalista ja hypättiin hop on hop off -bussin kyytiin. Ajettiin Ses coves de na Joana na Bruixa -nimiselle kukkulalle (jestas mikä nimi), hypättiin kyydistä, ihailtiin maisemia ja napattin juotavaa. Sitten olikin aika suunnata takaisin autolle.




Bussi mahtui kulkemaan hyvin, kunhan ketään ei tullut vastaan


Papa <3
1.95m korkuinen parkkihalli aiheutti pakulle pieniä ongelmia ulostulon yhteydessä, mutta pakukin pääsi ulos. Tultiin kaupan kautta kotiin, syötiin, kävin vielä uimassa ja pelailtiin niin kuin tapoihin kuuluu.

Mun, Klaran ja Nina huone (suomalaista järjestelmällisyyttä havaittavissa sängyn petaamisen suhteen)


Seuraavaksi tulossa: Mallorca part 4 - vaeltelua

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti